STEUN DE GOLFERS MET EEN FYSIEKE BEPERKING EN SPEEL MEE IN 2018
Stichting Fonds Nationaal Gehandicapten Golf

Vele golfers hebben naast een golfhandicap ook een fysieke handicap , vandaar de naam “ Dubbele Handicap Toernooi “. Het Fonds NGG maakt mogelijk dat mensen met een fysieke beperking in aanraking kunnen komen met de golfsport. Er worden clinics gegeven met revalidatiecentra, er worden speciale golfrolstoelen aangeschaft, onderhouden en uitgeleend zodat ook mensen in een rolstoel deze sport kunnen beoefenen. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door de inkomsten uit het Dubbele Handicap Toernooi.

dubbelen_handicap_tournooi

 

Wedstrijdvorm

De wedstrijd kan worden gespeeld door uw eigen leden of business clubleden en wordt afgesloten met een landelijke finaledag voor alle lokale winnaars op vrijdag 26 oktober op Golfbaan Amsteldijk. De spelvorm op de finale wedstrijd is stableford met ¾ handicap verrekening. Een koppelwedstrijd waarbij de beste score van de twee telt.

U kunt echter als club een eigen wedstrijdvorm kiezen zolang er maar twee winnaars wordt afgevaardigd naar de finaledag. De inschrijfgelden van €10,- p.p. worden rechtstreeks door uw club overgemaakt op de rekening van het Fonds NGG. U ontvangt aankleding voor de baan, prijzen voor de Longest Drive en de Neary en 1 sleeve ballen per deelnemer.

 

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren

Pin High Golftravel – ANWB Golf – Jumbo Golfwereld – Amsteldijk Golf

 logo_golftravel   logo_anwb

logo_jumbo

 

 

Dit goede doel heeft de volledige support van De Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties.

Jeroen Stevens, Directeur Nederlandse Golf Federatie;
Iedere golfer kent wel iemand met een lichamelijke beperking of iemand die met revalidatie in aanraking is geweest. Door dit project te steunen als vereniging of deelnemer draagt men direct bij aan het creëren van faciliteiten voor minder valide mensen. Ik zeg ; meedoen!!

Voor meer informatie:
stuur een mail naar info@handigolf.nl

De wedstrijd op uw club kan gespeeld worden in de periode
tussen 1 april en 1 oktober 2016.
Na aanmelding ontvangt u meer informatie m.b.t. de operationele zaken.

Mede namens het Fonds NGG bij voorbaat dank voor uw reactie,

Organisatie Team Handigolf