De golfclub organiseerde op 16 september een wedstrijd waarbij het inschrijfgeld ten gunste van Fonds Nationaal Gehandicapten Golf (NGG) kwam. Aansluitend was er een veilig, waar zo’n dertig items werden geveild. Met een opbrengst van € 2.422,- kijkt de golfclub en het fonds NGG tevreden terug op het evenement.

Bijna veertig leden van GC Bentwoud speelden op zondag 16 september jl. mee met de wedstrijd voor het goede doel. De opbrengst van de wedstrijd was bestemd voor het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf (NGG). Vanuit het fonds speelden ook Richard Kluwen en Jeroen Coumou mee, beiden golfers met een fysieke beperking. Bij inschrijving ontvingen alle deelnemers een kleine goodiebag. In duo’s werd gespeeld om de hoofdprijs: deelname aan de landelijke finale, wat betekent dat de winnaars op 26 oktober as een compleet verzorgde golfdag krijgen op Golfbaan Amsteldijk. Hendrik Jan de Jong en Vincent Hartwijk waren de besten en mogen namens Golfclub Bentwoud naar de finale. De ‘nearest to the pin’ werd gewonnen door Boudewijn Rip. Maria Loomans won de ‘longest drive’ bij de dames en Vincent Hartwijk bij de heren.

Om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel, was na de wedstrijd een veiling georganiseerd. Diverse leden, Golfacademy Bentwoud, restaurant Roest, Golfbaan Bentwoud en Plus Verheul Benthuizen hadden items hiervoor beschikbaar gesteld. Topstukken waren een Great White Shark putter, het schilderij ‘De Golfer’ (gemaakt door Gerry Verkade) en een heuse Secret Golfbox waar blind op geboden moest worden. Deze laatste bracht maar liefst 300 euro op voor het goede doel.

Met genummerde vliegenmeppers en onder bezielende leiding van veilingmeester Bert Jonkeren werd er volop geboden en gekocht. Voorzitter Herman Haarman reikte na afloop een cheque van € 2422,80 uit aan Richard Kluwen van het Fonds. Fonds NGG maakt het golfspel mogelijk voor mensen met een beperking. Dit doen zij door middel van clinics, trainingen en uitleen van hulpmiddelen.

Leave a Reply