Team Handigolf onder leiding van de Handigolf foundation is in juni 2015 opgericht en is een team van spelers uit de groep golfers met een fysieke beperking, die meespelen in de top van de European Disabled Tour. Zowel in de algemene strokeplay categorie als in de eigen Disability categorie. Dit team is opgezet om samen te trainen en te spelen en op deze manier elkaar te stimuleren om zich nog beter te kunnen meten met de Europese top. Onderling viert de teamspirit hoogtij maar in de competitie zijn het geduchte tegenstanders. Momenteel telt het team acht vaste leden. Daarnaast worden regelmatig spelers uit de grotere groep spelende golfers met beperking uitgenodigd.

Het Team speelt met maximaal 9 leden. De maandag zal een vaste trainingsdag worden, waarop het team gezamenlijk aan de slag gaat. Naast trainen wil het team nog 25 tot 30 keer per jaar 18 holes spelen op verschillende banen. Gezamenlijk zal ook een aantal internationale wedstrijden bezocht gaan worden. De resterende tijd zal er individueel of in kleinere groepjes getraind worden op het trainingscentrum van Golfcentrum Amsteldijk onder leiding van coach Jan Zwemmer. Van de leden wordt tijd en inzet verwacht en men moet in het team passen. Daarnaast worden spelers ook getoetst op techniek, fysiek en mentale gesteldheid.  

Partners van Handigolf foundation : Golfcentrum Amsteldijk  helpt mee om de ambitie van deze spelers de ruimte te geven en biedt de mogelijkheid tot trainen op haar trainingscentrum. Tevens kan het team gebruik maken van de 9 holes A status baan van Golfcentrum Amsteldijk. 

De Handigolf foundation ondersteunt het team met materialen, o.a. de paragolfers (de golfrolstoelen) 

Wilson ondersteunt het team met sponsoring van verschillende golf materialen. 

The colorful world of golf (2CAN) voorziet ons team van de benodigde kleding.

Over Handigolf foundation en Team Handigolf 

Veel getalenteerde golfers met een beperking hebben moeite om het leven als topsporter en de daarbij behorende training e.d. te combineren met het gewone dagelijkse leven. Om dit te vergemakkelijken en het regelwerk uit handen te nemen en zo deze randvoorwaarden voor succes te creëren, is Team Handigolf opgericht. 

De Handigolf foundation heeft zich ten doel gesteld om in de nabije toekomst spelers naar de paralympische spelen te krijgen. Onze spelers hebben in het recente verleden al verschillende prijzen in de Europese tour, de US en in Zuid-Afrika gewonnen.

In 2019 hebben 6 spelers zich gekwalificeerd om de ryder cup voor disabled te spelen in Schotland namens team Europe. In 2020 hebben 3 spelers zich gekwalificeerd van ons team en zullen 3 spelers van Team Handigolf op de Celtic Manor (Rydercupbaan 2010) spelen namens team Europe tegen team USA. The Handigolf foundation biedt spelers professionele begeleiding en zorgt voor voldoende middelen, zodat spelers zich onder optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen tot volwaardige spelers op Europees of wereldniveau.

Volg onze ontwikkelingen op https://www.facebook.com/Team-Handigolf-513354522158855/

Het Team

Team Handigolf bestaat in 2023 uit de volgende personen