Wordt ook een van onze bevriende banen!

In 2015  werd team Handigolf opgericht.  Na de oprichting  is er veel gebeurd . Op het verzoek van Team Handigolf om “Vrienden van” Team Handigolf te worden hebben de volgende banen positief gereageerd.

Amsteldijk Golf,  De Zaanse GC , De Haarlemmermeerse GC , De Noordwijkse GC , De Heemskerkse GC ,GC De Purmer , GC Dirkshorn, GC Houtrak,  GC Zwolle,  GC Sluispolder, GC de Hooge Rotterdamsche, GC ’t Woold, De Amsterdamse GC,  Papendal de Edense GC, GC St Nicolaasga, De westfriese GC, GC Zeewolde, De Domburgse GC,  De Rozendaelsche GC, GC Naarderbos, GC Liemeer, GC Kleiburg, GC De Efteling, De Keppelse GC , GC Prise d’eau en de Rijswijkse GC

De golfbaan stelt in dat geval twee maal per jaar, twee startijden beschikbaar en het team zal de betreffende golfbanen met een vermelding met o.a. hun logo opnemen op de website van Team Handigolf. Ook zal na ieder bezoek van het team aan de Golfbaan berichten gepost worden op Social Media. Het veelvuldig op andere banen spelen  moet de spelers van het team veel ervaring gaan geven waardoor hun spel bestand is tegen alle omstandigheden die ze tijdens nationale en internationale wedstrijden tegen zullen komen.

Team Handigolf is een team van spelers uit het westen van het land. De groep bestaat uit golfers met een fysieke beperking, die meespelen in de top van de European Disabled Tour. Zowel in de algemene strokeplay categorie als in de eigen Disability categorie. Dit team is opgezet om samen te trainen en te spelen en op deze manier elkaar te stimuleren om zich nog beter te kunnen meten met de Europese top. Onderling viert de teamspirit hoogtij maar in de competitie zijn het geduchte tegenstanders. Momenteel telt het team acht vaste leden. Enkelen daarvan maken ook deel uit van de landelijke selectie van de NGF.
Team Handigolf bestaat uit de volgende personen:

69CD3C56-C6F3-4533-85CA-77D6CF4DDFBB

  • Hans van Elven( hcp. 7.4)
  • Jurgen Boon (hcp. 18.3)
  • Frans Harmsen ( hcp.10,7)
  • Tineke Loogman (hcp. 10,6 )
  • Jeroen Coumou (hcp. 16.3)
  • Victor Boucher (hcp. 18.2)
  • Richard Kluwen (hcp 13.2)
  • Leon Emmen (hcp 26.4)
  • John Woof  Coach

Om als individu in het team beter te worden heeft het Team Handigolf zichzelf ten doel gesteld om op een maandagen 18 holes te gaan spelen. Een dertig-tal golfbanen in het westen van het land zijn benaderd om “Vrienden van” Team Handigolf te worden.  Momenteel hebben vele banen ook uit andere delen van het land zich enthousiast aangemeld. Wij kijken nu ook of er andere speeldagen mogelijk zijn in overleg met onze Vrienden Banen.

Het Team bestaat uit 8 vaste leden. Gezamenlijk zal ook een aantal internationale wedstrijden bezocht gaan worden. Ook zal er individueel of in kleinere groepjes getraind gaan worden op het trainingscentrum van Golfcentrum Amsteldijk.  Om toe te treden tot Team Handigolf, wordt er tijd en inzet verwacht en men moet in het team passen. Daarnaast worden spelers ook getoetst op techniek, fysiek en mentale gesteldheid.

.

Partners van Team Handigolf

Naast een aantal “Vrienden van” heeft het Team ook een aantal partners. Golfcentrum Amsteldijk helpt mee om de ambitie van deze spelers de ruimte te geven en biedt de mogelijkheid tot onbeperkt trainen op haar trainingscentrum. Tevens kan het team onbeperkt gebruik maken van de 9 holes A status baan van Golfcentrum Amsteldijk. Het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf ( Fonds NGG ) ondersteunt het team met materialen en huurt daar waar nodig expertise in om optimaal te kunnen trainen. Wilson ondersteunt het team met sponsoring van verschillende golf materialen.

Over Team Handigolf

Veel getalenteerde golfers met een beperking hebben moeite om het leven als topsporter en de daarbij behorende training e.d. te combineren met het gewone dagelijkse leven van een gezin en een baan. Om dit te vergemakkelijken en het regelwerk uit handen te nemen en zo deze randvoorwaarden voor succes te creëren, is Team Handigolf opgericht.
Team Handigolf heeft zich ten doel gesteld om in de nabije toekomst spelers naar de paralympische spelen te krijgen. De spelers hebben in het recente verleden al verschillende prijzen in de Europese tour , de US en in Zuid-Afrika gewonnen. Team Handigolf biedt spelers professionele begeleiding en zorgt voor voldoende middelen, zodat spelers zich onder optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen tot volwaardige spelers op Europees of wereldniveau.

hansvanelven

tinekeloogman

Hans van Elven (hcp. 6.4)                                            Tineke Loogman (hcp. 8.6)
fransharmsen

 

 

 

 

 

Frans Harmsen ( hcp.12.7)
jurgenboon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurgen Boon (hcp. 18.3)

Leon Emmen (hcp 26,4)