Golf MEE


Begin 2010 heeft ons fonds MEE project ontwikkeld en is het van start gegaan. In samenwerking met zowel de NGF als de PGA Holland  zijn in een groot aantal revalidatiecentra de bewegingsagogen opgeleid om de beginselen van het golfspel bij te brengen aan nieuw gehandicapten. Tevens heeft het Fonds de Handigolf foundation een bijdrage geleverd aan een cursus om PGA golfprofessionals bij te scholen in het lesgeven aan mensen met verschillende fysieke beperkingen.

Wedstrijden


Sinds 2005 ondersteunt het Fonds NGG Handigolf foundation de organisatie van wedstrijden voor mensen met een fysieke beperking.

Paragolfers


De Handigolf foundation beschikt over een tweetal Paragolfers die door leden van het Team Handigolf worden gebruikt en onder meer worden ingezet tijdens trainingen en clinics.

Disabled Open


van 2006 tot en met 2015 werd dit grote internationale toernooi jaarlijks door ons georganiseerd. Met behulp van 40 vrijwilligers en sponsor ABN Amro groeide het uit tot een van de beste Europese toernooien in de EDGA Tour. De ongeveer 70 spelers uit gemiddeld 14 landen hebben 10 jaar genoten.

Volg de ontwikkelingen op onze facebookpagina  https://www.facebook.com/dutchdisabledopen/

Dubbele Handicap wedstrijd


Op ongeveer 30 banen in Nederland wordt jaarlijks een wedstrijd georganiseerd ten bate van de Handigolf foundation. De leden van deze golfclubs spelen een teamwedstrijd voor een mooie prijs, een volledig verzorgde dag bij onze home course Golf Amsteldijk. De bijdrage van deze spelers à €10,00 p.p. zijn ten bate van de Handigolf foundation.

Wij houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte via onze facebook pagina: www.facebook.com/het-dubbele-handicap-toernooi-925880427508948/

Wilt u op uw baan of met uw organisatie een dubbele hcp wedstrijd organiseren. Neem dan gerust contact met ons op.

Clinics en trainingen


Elk jaar organiseert de Handigolf foundation verschillende clinics. De clinics beginnen gewoonlijk om 10.00 en duren een halve dag. Met aansluitend een lunch waarna er in de middag zonder begeleiding eventueel verder geoefend kan worden.Voor alle clinics zijn zowel gewone pro’s als een rolstoel speler aanwezig om uw de fijne kneepjes van het golfspel uit te leggen en u te helpen uit te vinden wat met uw beperking het beste werkt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.