PROJECT HANDIGOLF

‘Golf voor mensen met een fysieke beperking die echt willen sporten’

Tineke Loogman is samen met haar man Ger Loogman eigenaar van Golf Amsteldijk. Zij is een gepassioneerd golfster en dagelijks te vinden op de golfbaan. Ondanks haar fysieke beperking, ze speelt met een onderarmprothese, staat haar dit niet in de weg en speelt zij al jaren succesvol golf. Binnen het disabled golf wint zij prijs na prijs en werd in 2006 zelfs Europees Kampioen. In de afgelopen jaren heeft zij zich vooral ook toegelegd op het “in the picture brengen van disabled golf”, echter wel op haar karakteristieke wijze. “Ook al heb je een beperking, kijk vooral naar hoe het eventueel dan wel kan en daar waar we mee kunnen helpen, zullen we dit doen.” Het heeft geleid tot Team Handigolf NL.

MEER INFORMATIE OVER PROJECT HANDIGOLF

Zoals je weet hebben we in Amstelveen een Golfcentrum, te weten Golf Amsteldijk. Het is een bijzonder centrum, aangezien hier golf, in tegenstelling tot veel andere golfcentra, bereikbaar is gemaakt voor iedereen. Op Golf Amsteldijk kennen we vier verschillende takken;

Het oefencentrum “De 9 werelden van Golf”.

De 9 holes par drie baan.

De volwaardige 9 holes A status golfbaan.

Uiteindelijk kom je dan bij “10”; Brasserie 10. Deze heerlijke brasserie is tevens vernoemd naar de eigenaresse Tineke Loogman, in de volksmond “Tien” genaamd.

Het bereikbare voor iedereen zit ‘m vooral in de prijsstelling. Voor € 37,50 per maand kan je al onbeperkt gebruik maken van de het oefencentrum, inclusief de 9 holes par 3 baan, met ballen er bij. Een uurtje lekker golfen op het moment dat het jou uit komt, is dan ook heel normaal, terwijl je elders veelal uren moet uittrekken voor het golfspel. Inmiddels hebben we zo’n 2500 leden die dagelijks gebruik maken van Golf Amsteldijk.

DE VIJF STAPPEN VAN PROJECT HANDIGOLF

1. Kom gratis naar een clinic en kijk of je het leuk vindt!

2. Haal je GVB/HCP54 met een lesprogramma op maat.

3. Stroom door naar de Handigolf spelersclub en doe mee aan de 6 gratis wedstrijden en ontwikkel je door.

4. Word jij gevraagd voor het TopTeam Handigolf en ga jij Nederland vertegenwoordigen in Europese wedstrijden?

5. Help je mee met de organisatie van ondermeer het Dutch Disabled Open?

Voor meer informatie klik: Project Handigolf | Golf Amsteldijk