Vrienden van Handigolf foundation

In 2015 is de Handigolf foundation opgericht.  Na de oprichting  is er veel gebeurd . Op het verzoek van Handigolf foundation om “Vrienden te worde van Handigolf foundation hebben in 2021/2022 de volgende banen positief gereageerd.

Amsteldijk Golf , GC Purmerend, GC Dirkshorn, GC Houtrak , GC Zeewolde, De Texelse, Amelisweerd, De Peelse, GC Dronten, GC Heelsum, Heemskerkse, GC Zeegersloot, GC Crossmoor, GC Liemeer, Rijswijksegolf, GC Zwolle, Bentwoud, De Mondial, De Haarlemmermeersche, De Hooge Rotterdamsche, Edese Papendal, Ameland, de Rosendaelse, Oosterhoutse golfclub, GC Lauswolt, Golfcentrum de hoge Dijk, GC Almeerderhout, Rijk van Nijmegen, GC Delfland, GC Winterswijk, Westfriese golfclub Westwoud, GC Prise Déau.

Om als individu in het team beter te worden heeft Team Handigolf zichzelf ten doel gesteld om op maandag en zaterdag op verschillende golfbanen, 18 holes te gaan spelen. Het veelvuldig op andere verschillende banen spelen moet de spelers van het team veel ervaring geven waardoor hun spel bestand is tegen alle omstandigheden die ze tijdens internationale wedstrijden tegen zullen komen.

Handigolf foundation is op zoek naar golfbanen die Vrienden van de Handigolf foundation willen worden. Als golfbaan stel je dan één of twee keer per jaar, op maandag of zaterdag, maximaal twee flights ter beschikking aan Team Handigolf . Momenteel is het Team al welkom op vele banen. Het team zal de betreffende golfbanen met een vermelding met o.a. hun logo opnemen op de website van www.handigolf.nl.  Na ieder bezoek van het team aan de Golfbaan worden er berichten gepost op Facebook. De “Team Handigolf” pagina. Deze worden weer gedeeld op verschillende andere pagina’s.

Het team wil ook volgend jaar een paar stappen voorwaarts maken. Wij hopen uw baan ook tot één van de vrienden van de Handigolf foundation te mogen gaan rekenen.

Partners van Handigolf foundation

Naast een aantal “Vrienden van” heeft de Handigolf foundation ook een aantal partners. Golfcentrum Amsteldijk helpt mee om de ambitie van deze spelers de ruimte te geven en biedt de mogelijkheid tot onbeperkt trainen op haar trainingscentrum. Tevens kan het team onbeperkt gebruik maken van de 9 holes A status baan van Golfcentrum Amsteldijk. De Handigolf foundation ondersteunt het team met materialen en huurt daar waar nodig expertise in om optimaal te kunnen trainen. Wilson ondersteunt het team met sponsoring van verschillende golf materialen.

Over Team Handigolf

Veel getalenteerde golfers met een beperking hebben moeite om het leven als topsporter en de daarbij behorende training e.d. te combineren met het gewone dagelijkse leven van een gezin en een baan. Om dit te vergemakkelijken en het regelwerk uit handen te nemen en zo deze randvoorwaarden voor succes te creëren, Hiervoor is de Handigolf foundation opgericht.
Handigolf foundation heeft zich ten doel gesteld om in de nabije toekomst spelers naar de paralympische spelen te krijgen. De spelers hebben in het recente verleden al verschillende prijzen in de Europese tour , de US en in Zuid-Afrika gewonnen. Handigolf foundation biedt spelers professionele begeleiding en zorgt voor voldoende middelen, zodat spelers zich onder optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen tot volwaardige spelers op Europees of wereldniveau.